5 lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a vă șterge contul Microsoft

Ștergerea contului Microsoft sau a oricărui alt cont de e-mail este o decizie importantă. Poate avea un impact mare asupra vieții tale digitale, mai ales dacă folosești oricare dintre produsele sau serviciile Microsoft. Lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă nu știi cum și când să-l recuperezi, în cazul în care ți-ai șters contul accidental.

REALIZAREA VIDEOCLIPULUI ZILEI

Derulați PENTRU A CONTINUA CU CONȚINUT

Indiferent, este important să știi ce vei obține și ce vei pierde odată ce contul tău Microsoft este șters. Pentru a vă ajuta, vă vom ghida prin lista de lucruri pe care trebuie să le amintiți înainte de a vă șterge contul Microsoft.

1. Veți pierde tot ce este asociat cu contul dvs. Microsoft

Un laptop pe o masă cu sigla OneDrive

Când vă ștergeți contul Microsoft, pierdeți toate beneficiile care vin cu acesta. Nu veți mai putea folosi e-mailul Outlook, spațiul de stocare gratuit în cloud de 5 GB de la OneDrive sau orice alte aplicații Microsoft 365. Și dacă utilizați un computer cu Windows, se poate înrăutăți mult.

Deși vă puteți folosi computerul fără să vă conectați la contul Microsoft, veți pierde multe funcții utile dacă utilizați un cont local. De exemplu, va trebui să aveți un cont Microsoft pentru a vă înregistra în programul Windows Insiders. Pentru a putea descărca și instala aplicații din Magazinul Microsoft, va fi nevoie și de un cont Microsoft.

Încă o consecință cu care vă veți confrunta este atunci când reinstalați Windows 11. Dacă vreodată trebuie să reinstalați Windows 11, nu va fi ușor fără un cont Microsoft. Și chiar dacă reușești să-l reinstalezi fără cont, nu vei obține cea mai bună experiență Windows pe computer.

2. Aveți 60 de zile pentru a vă recupera contul Microsoft

Windows afișează „Un alt utilizator de pe acest dispozitiv folosește acest cont Microsoft”

Dacă ștergerea contului Microsoft nu a fost o decizie bine gândită și doriți să-l recuperați, aveți noroc. Aveți la dispoziție până la 60 de zile pentru a decide dacă doriți înapoi contul dvs. Microsoft. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați din nou cu aceleași date de conectare pe care le-ați folosit în contul Microsoft acum șters și veți primi totul înapoi.

În cazul conturilor de serviciu, perioada de grație este de 30 de zile, după care se șterge definitiv și nu poate fi recuperată.

3. Anulați abonamentele asociate contului dvs. Microsoft

O mână ține un telefon mobil cu sigla Netflix pe ecran

Ștergerea contului dvs. Microsoft nu termină, în esență, abonamentele asociate contului respectiv, ceea ce înseamnă că este posibil să trebuiască în continuare să plătiți taxa de abonament atunci când se reînnoiește. Și partea cea mai rea este că s-ar putea să nu poți anula cu ușurință acel abonament.

Mai mult, nu veți putea rezolva cu ușurință nicio problemă cu acel abonament în viitor, deoarece nu mai aveți acces la contul de e-mail asociat serviciului respectiv. Este același motiv pentru care nu vă veți putea anula cu ușurință abonamentul.

Microsoft recomandă utilizatorilor să-și anuleze toate abonamentele asociate contului Microsoft înainte de a-l șterge. Dar dacă nu ați făcut-o, profitați din plin de perioada de grație pe care am menționat-o. Puteți să vă reactivați contul în termen de 60 de zile, să vă anulați toate abonamentele și apoi să îl ștergeți din nou.

4. Lăsați-i pe alții să știe cum să vă contacteze înainte de a vă șterge contul Microsoft

Dacă aveți persoane care comunică cu dvs. prin e-mailul pe care intenționați să îl ștergeți, nu uitați să le spuneți cum vă pot contacta înainte de a șterge contul. Alternativele pentru contul dvs. de e-mail Microsoft ar putea fi un alt cont de e-mail de la un alt serviciu, cum ar fi Gmail, conturi de rețele sociale sau un număr de telefon.

Cu toate acestea, numărul dvs. de telefon sau conturile de rețele sociale ar putea fi prea personale pentru a fi distribuite. Dacă nu îi cunoașteți personal, nu ar trebui să le împărtășiți numărul dvs. de contact decât dacă îl utilizați numai în scopuri comerciale. Pe scurt, asigurați-vă că vă gândiți cui le împărtășiți detaliile.

5. Faceți copii de rezervă ale fișierelor și datelor importante asociate contului dvs. Microsoft

copierea de rezervă a datelor într-un sistem cloud
Credit imagine: Freepik

Veți pierde tot ce este asociat cu contul dvs. Microsoft odată ce îl ștergeți. Aceasta înseamnă că tot ce ați salvat în OneDrive și toate e-mailurile care ar putea conține atașamente vor dispărea pentru totdeauna după ce vă ștergeți contul Microsoft.

În cazul în care aveți nevoie de acele e-mailuri chiar și după ștergerea contului, Outlook vă permite să faceți mai întâi o copie de rezervă a tuturor e-mailurilor. În ceea ce privește fișierele și folderele din OneDrive, ar trebui să căutați o platformă alternativă de stocare în cloud unde să le puteți stoca. Există câteva platforme ieftine de stocare în cloud care pot înlocui cu ușurință OneDrive.

Ar trebui să vă ștergeți contul Microsoft?

Răspunsul la această întrebare depinde de mai mulți factori. Dacă mai aveți un dispozitiv Windows sau Xbox, nu va fi greu să vă decideți. Veți avea nevoie de un cont Microsoft pentru a vă folosi PC-ul sau dispozitivul Xbox la potențialul maxim, deoarece există funcții care sunt disponibile numai atunci când aveți un cont.

Puteți să creați un cont Microsoft și să beneficiați de beneficiile diferitelor abonamente, cum ar fi Microsoft 365, fără a cumpăra un dispozitiv Windows sau o consolă Xbox. De exemplu, puteți utiliza gratuit e-mailurile Outlook și alte servicii Microsoft 365, cu funcții limitate, pe orice dispozitiv cu browser.

Dacă nu mai aveți un dispozitiv Windows sau o consolă Xbox și nu vă pasă de ce are de oferit Microsoft 365, nu vă va aduce probleme să vă ștergeți contul Microsoft. Din nou, nu uitați să faceți o copie de rezervă a tot ceea ce este important înainte de a șterge contul.

Luați o decizie informată înainte de a vă șterge contul Microsoft

Ștergerea contului Microsoft nu ar trebui să fie un gând întâmplător, deoarece s-ar putea să regretați mai târziu. Prin urmare, este esențial să luați o decizie informată dacă ar trebui să vă ștergeți contul Microsoft, ceea ce este posibil doar atunci când sunteți conștient de toate consecințele. Acum puteți decide dacă ar trebui să vă ștergeți contul Microsoft.

Echipa de Promovare UTOPIAN (@PromovareCuDavid ) ofera servicii de cresterea afacerilor, cresterea firmelor din Romania si nu numai prin realizarea de servicii la comanda, de la automatizari premium pentru procese repetitive, la crearea de siteuri web SI CRESTEREA LOR pe termen lung, ca sa ajungeti la cat mai multi oameni. Puteti folosi pagina noastra de SERVICII si pagina de CONTACT pentru detalii.

Lasa un comentariu