Ce se întâmplă cu parolele dvs. când ștergeți aplicația de gestionare a parolelor

Recomandări cheie

  • Managerii de parole folosesc criptarea pentru a stoca în siguranță datele de conectare și informațiile sensibile, dar tipul de criptare utilizat poate varia. Verificați ce criptare folosește managerul de parole înainte de a vă stoca datele.
  • În funcție de managerul de parole, parolele pot fi stocate offline, cunoscute și sub numele de depozitare la rece. Acest lucru previne atacurile cibernetice care se bazează pe o conexiune la internet și implică stocarea locală a parolelor pe dispozitivul dvs. cu criptare pe dispozitiv.
  • Când ștergeți aplicația unui manager de parole, este posibil să nu vă ștergeți neapărat contul. Unii manageri de parole stochează parolele pe servere la distanță, astfel încât parolele dvs. pot fi în continuare stocate chiar dacă aplicația este eliminată de pe dispozitiv. Căutați o opțiune de ștergere a contului în setările aplicației înainte de dezinstalare pentru a vă asigura că datele sunt șterse corect.
VIDEO MUO AL ZILEI Derulați PENTRU A CONTINUA CU CONȚINUT

Managerii de parole sunt de neprețuit pentru stocarea sigură a parolelor, dar ce se întâmplă când ștergeți aplicația sau contul? Parolele tale rămân undeva în spațiul cibernetic sau sunt șterse definitiv?

Unde vă stochează managerii de parole datele?

persoană care deține iPhone cu ecranul de blocare afișat

Când încredințați unui manager de parole datele dvs. de conectare, detaliile de plată și alte informații sensibile, merită să știți cum sunt stocate aceste date.

Managerii de parole de încredere criptează parolele în timpul stocării, astfel încât, chiar dacă sunt accesate rău intenționat, acestea nu pot fi folosite fără cheia de decriptare. Mulți manageri de parole folosesc standardul de criptare AES-256 extrem de sigur, care nu a fost niciodată spart. Dar aceasta nu este o regulă, așa că ar trebui să verificați ce fel de criptare folosește managerul de parole înainte de a stoca informații sensibile.

În funcție de managerul de parole, parolele pot fi stocate și offline. Acest lucru este cunoscut și sub numele de stocare la rece și previne atacurile cibernetice care se bazează pe o conexiune la internet. Stocarea la rece implică adesea stocarea parolelor la nivel local (adică, pe dispozitivul dvs.), folosind criptarea pe dispozitiv.

Orice manager de parole reputat va avea protocoale pentru a se asigura că nimeni, în afară de tine, nu poate vedea parolele stocate. În acest fel, nici măcar angajații nu pot vedea datele sensibile stocate în numele utilizatorilor. Cu toate acestea, în cazul unui atac cibernetic, parolele care nu sunt stocate local pot fi accesate, precum și cheile de decriptare.

Unde se duc datele dvs. după ce vă ștergeți managerul de parole?

mănunchi de chei argintii ale ușii

Când nu mai doriți să utilizați un manager de parole, puteți pur și simplu să ștergeți aplicația sau să vă ștergeți contul. Cu toate acestea, este important să rețineți că acestea nu sunt întotdeauna aceleași.

Dacă utilizați un manager de parole care stochează parolele local (de exemplu, numai pe smartphone), ștergerea aplicației va șterge toate datele stocate. Dar dacă managerul de parole ales stochează informații sensibile pe un server la distanță, ștergerea aplicației poate elimina doar software-ul de pe dispozitiv, nu contul de manager de parole.

Gândiți-vă la aplicațiile de rețele sociale precum Facebook și Instagram. Ștergerea uneia dintre aceste aplicații nu vă șterge contul, deoarece vă puteți conecta din nou după reinstalare. Scenariul poate fi similar cu anumiți manageri de parole; puteți șterge aplicația, dar contul dvs. online încă există.

În acest caz, parolele dvs. pot continua să fie stocate de managerul de parole, indiferent dacă aplicația este pe telefonul dvs. Deci, cel mai bine este să căutați o opțiune de ștergere a contului în setările contului de aplicație înainte de a dezinstala software-ul.

Alternativ, puteți întâlni manageri de parole bazați pe blockchain, care stochează parolele într-o formă tokenizată pe un blockchain. Aceasta înseamnă că parolele dvs. nu sunt stocate local, dar sunt încă într-un mediu securizat care utilizează criptarea și descentralizarea.

Ce să țineți cont înainte de a vă șterge Managerul de parole

ecranul telefonului afișează opțiunea de ștergere a aplicației

Dacă doriți să utilizați o metodă diferită de stocare a parolelor sau vă place aspectul unei alte aplicații, este logic să ștergeți managerul de parole. Dar există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a face asta.

  1. Asigurați-vă că vă ștergeți contul de manager de parole, nu doar aplicația, dacă doriți să schimbați permanent managerul de parole.
  2. Asigurați-vă că noua metodă de stocare a parolelor este sigură. S-ar putea să fiți tentat de o aplicație gratuită, de exemplu, dar este posibil ca această aplicație să nu ofere același nivel de securitate ca o opțiune plătită. Nu toți managerii de parole sunt la fel, iar hackurile managerilor de parole nu sunt deloc neobișnuite. Deci, dacă în prezent utilizați o aplicație de renume, asigurați-vă că cea la care treceți poate fi de încredere.
  3. Evitați opțiunile de stocare extrem de vulnerabile, cum ar fi aplicația pentru note sau un e-mail nefinalizat. Aceste metode nu sunt concepute pentru stocarea securizată, ceea ce face ca parolele dvs. să fie foarte vulnerabile la pierdere, fie ca urmare a unei erori tehnice sau a unui atac cibernetic.

Dacă aveți un cont LastPass și doriți să treceți la o alternativă mai puțin vulnerabilă, consultați ghidul nostru despre ștergerea contului LastPass.

Ștergerea managerului de parole nu este neapărat aceeași cu ștergerea unei rețele sociale sau a unei aplicații de cumpărături. Acest tip de software este conceput pentru a stoca informații extrem de sensibile, așa că este important să vă gândiți de două ori înainte de a vă dezinstala sau șterge contul.

Va invit sa cititi si articolele de mai jos pe langa acestea care sunt cele mai recente

Lasa un comentariu