Cum ar putea X (Twitter) să scurgă date de pe iPhone-ul tău


Nu este un secret, X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, este o coajă a fostului său sine. Spam-ul se extinde, insignele de verificare nu înseamnă nimic, iar confidențialitatea și securitatea au luat o întorsătură în rău.

Deși nicio companie mare este probabil să aibă politici perfecte pentru a vă proteja confidențialitatea, este o problemă notabilă pentru site-ul de microblogging din post-Elon Musk. Cu cât angajații X renunță mai mult la confidențialitate și securitate, cu atât aceste funcții vor începe să se prăbușească. Am văzut-o cu Cercurile, când vechea funcție de confidențialitate care a asigurat că anumite tweet-uri puteau fi văzute doar de un grup de adepți de încredere a început, din neatenție, să lase străinii să vă examineze gândurile private. Nu e bun. Și acum a apărut o nouă problemă.

X îți scurge în liniște identitatea

Duoul de cercetători în securitate cunoscut sub numele de Mysk a descoperit recent o altă defecțiune de securitate X, de data aceasta în ceea ce privește rapoartele de blocare. S-ar putea să nu sune la fel de rău ca tweet-urile private care nu mai sunt atât de private, dar este îngrijorător oricând o aplicație scurge date pe care nu ar trebui să le facă.

După cum subliniază Mysk, versiunea iOS a aplicației X oferă utilizatorilor opțiunea de a renunța la trimiterea de rapoarte de blocare. Când dezactivați această opțiune, vă așteptați, în mod natural, ca aplicația să rămână silențioasă ori de câte ori întâmpină o blocare. Dar nu: aplicația îți ignoră preferințele și, în schimb, distribuie în liniște raportul de blocare fără știrea ta sau consimțământul tău.

Puteți vedea acest lucru în acțiune în Video demonstrativ al lui Myks: rulează versiunea iOS a aplicației pe un Mac, arătând opțiunile „Trimite rapoarte de blocare” dezactivate. Când repornesc aplicația, demonstrează că aplicația trimite de fapt un raport de blocare către Crashlytics (un produs Google).

Kickerul? Conform defalcării privind confidențialitatea aplicației, rapoartele de blocare sunt legate personal de dvs., nu sunt colectate în mod agregat. Asta înseamnă că de fiecare dată când aplicația ta se blochează sau de fiecare dată când repornești aplicația, conform testului Mysk, un raport legat de identitatea ta este trimis către Crashlytics. (Notă secundară: merită să citiți defalcarea privind confidențialitatea aplicației pentru X atunci când puteți – este un lung lista de date care sunt fie legate de dvs., fie folosite pentru a vă urmări.)

Deși orice scurgere de date este proastă, aceasta se simte de două ori supărătoare, așa cum se întâmplă chiar și atunci când ați spus în mod explicit aplicației că nu doresc să partajeze datele raportului de blocare. (Cineva pune UE în acest sens cât mai repede posibil.)

Cum să împiedicați X să vă scurgă datele

Deocamdată, singura soluție pentru această problemă este să ștergeți aplicația X de pe iPhone, ceea ce este, sincer, probabil, un sfat bun pe care ar fi trebuit să-l urmăm cu toții cu mult timp în urmă.

(TechRadar)

Va invit sa cititi si articolele de mai jos pe langa acestea care sunt cele mai recente

Lasa un comentariu