Cum să vă ștergeți Mac-ul fără a reinstala sistemul de operare


Uneori trebuie să resetați Mac-ul pentru a îndrepta lucrurile. Poate că funcționează puțin prea lent pentru gustul tău sau ai de-a face cu o eroare intruzivă a software-ului.

Desigur, procesul de resetare și reinstalare a întregului sistem de operare macOS de la zero poate suna descurajantă. În vremurile mai vechi, ar trebui să aveți un disc, o unitate USB sau să așteptați ore întregi pentru ca asistentul de recuperare macOS să redescarce întregul fișier de instalare macOS. Dar acum, cu cele mai recente versiuni de macOS, lucrurile s-au schimbat. Puteți șterge Mac-ul și îl resetați, așa cum faceți cu iPhone-ul sau iPad-ul, fără a fi nevoie să redescărcați întregul sistem de operare.

Mac-ul tău este acceptat?

Dacă aveți un Mac modern, sunt șanse să mergeți. Toate Mac-urile Apple care rulează Apple Silicon (M1, M2 și M3) sunt acceptate. Sunt acceptate chiar și Mac-urile Intel mai vechi care vin cu cipul de securitate Apple T2 (toate modelele între 2017 și 2019).

Pe partea de software, funcția este acceptată începând cu macOS Monterey. Cu toate acestea, când Apple a lansat macOS Ventura cu noua aplicație Setări de sistem, modul în care funcționează această caracteristică s-a schimbat ușor. Mai jos, vom relata pașii care funcționează pentru macOS Ventura, macOS Sonoma și mai noi. Înainte de a face acest lucru, vă recomandăm să vă actualizați mai întâi software-ul macOS de la Setarile sistemului > General > Actualizare de software. Și, mai presus de toate, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă completă a tuturor datelor dvs. importante.

Cum să ștergeți și să resetați Mac-ul fără a reinstala macOS

Acum că sunteți gata, să începem cu procesul în sine. Când ștergeți Mac-ul, Apple vă va deconecta automat de la ID-ul dvs. Apple, FaceTime și va elimina, de asemenea, datele dvs. de amprentă Touch ID.

Prima deschidere Setarile sistemului aplicația pe Mac și alegeți General opțiunea din bara laterală. Aici, deschide Transfer sau Resetareapasă pe Butonul Șterge tot conținutul și setărileși conectați-vă cu parola contului dvs.

Credit: Khamosh Pathak

Aceasta va deschide Asistentul de ștergere într-o fereastră nouă. Aici, alegeți contul de administrator principal, dacă aveți mai multe. Mac vă va spune acum că contul dvs. și toate datele asociate, cum ar fi informațiile dvs. de conectare, fișierele și datele biometrice, sunt gata pentru a fi șterse. Apasă pe Continua butonul și urmăriți cum macOS închide toate aplicațiile deschise, repornește și șterge Mac-ul.

Pașii pentru macOS Monterey sunt ușor diferiți, deoarece funcția este ascunsă. Deschide Preferințe de sistem aplicație, apoi faceți clic pe Preferințe de sistem drop-down din bara de meniu și alegeți Ștergeți tot conținutul și setările opțiunea de a deschide Asistentul de ștergere. Apoi urmați pașii pentru a șterge Mac-ul.

Va invit sa cititi si articolele de mai jos pe langa acestea care sunt cele mai recente

Lasa un comentariu