De ce nu ar trebui să vă înscrieți la funcția Istoricul linkurilor de la Facebook


Recomandări cheie

  • Activarea Istoricul linkurilor în aplicația Facebook va permite Meta să vă urmărească datele.
  • Puteți activa sau dezactiva funcția Istoricul linkurilor din secțiunea Setări și confidențialitate a aplicației Facebook.
VIDEO MUO AL ZILEI Derulați PENTRU A CONTINUA CU CONȚINUT

În ianuarie 2024, Meta a introdus o funcție Istoricul linkurilor în aplicația mobilă Facebook. Acest lucru vă permite să vizualizați o listă a tuturor site-urilor web pe care le-ați vizitat din rețeaua socială. Cu toate acestea, activarea Istoricul linkurilor vine cu prețul confidențialității tale.

De fiecare dată când atingeți un link din aplicația Facebook, care vă duce la o pagină web, aplicația o înregistrează și o stochează timp de 30 de zile, permițându-vă să o revedeți ulterior dacă este necesar. Istoricul linkurilor are propria sa secțiune dedicată în aplicație, similar modului în care vă puteți vizualiza istoricul de navigare în browsere web precum Chrome.

Funcția nu este activată în mod implicit și, în momentul scrierii, trebuie să vă înscrieți pentru a profita de ea. Dar dacă vă înscrieți, ar trebui să fiți conștienți de ce înseamnă asta.

Activarea Istoricul linkurilor permite Meta să urmărească site-urile pe care le-ați vizitat prin aplicația Facebook în ultimele 30 de zile. Și, făcând acest lucru, este capabil să livreze reclame direcționate în aplicațiile și serviciile sale, inclusiv Instagram și Threads (ambele deținute de Meta).

Pe partea bună, linkurile vizitate din aplicația Messenger și versiunea web a Facebook nu sunt înregistrate, chiar și cu funcția activată.

După cum am menționat mai devreme, funcția Istoricul linkurilor este disponibilă numai în aplicația Facebook pentru iOS și Android. Deci, va trebui să utilizați aplicația pentru a verifica dacă v-ați înscris urmând acești pași simpli:

  1. Lansați aplicația Facebook și conectați-vă cu detaliile contului dvs. Facebook.
  2. Apasă pe trei rânduri în colțul din dreapta jos (iOS) sau colțul din dreapta sus (Android) pentru a merge la Meniul secțiunea aplicației.
  3. Extindeți Setări și confidențialitate opțiunea și atingeți Istoricul linkurilor.

Dacă vedeți un ecran care vă solicită Permite istoricul linkurilor, încă nu te-ai înscris. Cu toate acestea, dacă vedeți o listă de linkuri pe care le-ați mai vizitat, ați optat deja pentru a utiliza funcția Istoricul linkurilor de la Facebook.

Dacă ați optat pentru Istoricul linkurilor și acum doriți să renunțați, din păcate, nu veți găsi opțiunea de a o dezactiva în același meniu Istoricul linkurilor. În schimb, va trebui să accesați setările browserului Facebook urmând acești pași:

  1. Extindeți Setări și confidențialitate categorie în Meniul secțiunea aplicației Facebook.
  2. Atingeți Setăriapoi derulați în jos și atingeți Browser sub Preferințe categorie.
  3. Sub Date de navigare secțiunea, veți vedea o comutare pentru Permite istoricul linkurilor. Dezactivați-l.
  4. Când vi se solicită confirmarea, atingeți Nu permite.

În același meniu, veți găsi și opțiunea de a șterge istoricul linkurilor dacă nu doriți să îl dezactivați complet.

Meta este renumit pentru urmărirea utilizatorilor săi, așa că dacă nu doriți ca compania să urmărească site-urile web pe care le vizitați în timp ce utilizați Facebook, cel mai bine este să nu activați Istoricul linkurilor. Cu toate acestea, dacă preferați să vedeți reclame relevante pentru dvs. decât cele complet neînrudite care nu au nicio valoare, atunci ar trebui să vă înscrieți. Cheia este să știți ce face funcția și ce implicații are pentru confidențialitatea și securitatea dvs.

Va invit sa cititi si articolele de mai jos pe langa acestea care sunt cele mai recente

Lasa un comentariu