Eliminarea notificării McAfee Critical Virus Alert

Au sunat unii prieteni care primeau ferestre pop-up nedorite în timp ce navigau, oferindu-și să-și activeze McAfee urgent… Dar nu aveau McAfee. Scanările AntiVirus / AntiMalware nu au dezvăluit nimic. Ei au remarcat, de asemenea, că notificarea era repetabilă atunci când au făcut ceva cu browserul lor care necesită notificare, cum ar fi trimiterea unei lucrări de imprimare.

După inspecție, nu a fost un virus, ci o notificare push care încerca să-i sperie să cumpere un produs nedorit.

Notificările push sunt o modalitate de a interacționa și de a păstra legătura cu publicul web și al aplicațiilor care au devenit recent populare în afișarea de reclame. Ori de câte ori se întâmplă acest lucru, sunteți sigur că veți avea niște capetele care profită de formatul pentru câștiguri monetare subtile.

Toate browserele web moderne permit notificări push și trebuie să vă înscrieți la ele făcând clic pe ceva. În acest caz, utilizatorul a mers recent pe un site web și și-a amintit că a făcut clic pe o fereastră pop-up „reCAPTCHA” pentru a verifica că sunt oameni – asta nu a făcut nimic. Acesta a fost, retrospectiv, fals și locul în care serviciul de notificare push fals a fost probabil încărcat.

Din fericire, acestea sunt foarte ușor de îndepărtat dacă știi unde să cauți. În acest caz, elementul cu problemă a fost în Chrome.

Faceți clic pe cele trei puncte din dreapta sus a browserului și accesați „Setări”, apoi alegeți „Confidențialitate și securitate”, apoi „Setări site”. Aici, dacă aveți această problemă, veți găsi elementul ofensator în acest caz, totalrecaptcha. Alegeți elementul și dezactivați toate elementele selectate. Odată salvate, datele vor fi șterse. Totul este gata.

Dacă utilizați alt browser, iată cum ați proceda cu același proces.

Firefox: cele trei puncte din dreapta sus. Alegeți „Confidențialitate și securitate” și găsiți Permisiuni folosind bara de căutare. La Notificări, faceți clic pe „Setări” și alegeți „Blocați solicitările noi solicitând să permiteți notificările și să salvați.

Margine: faceți clic pe trei puncte în dreapta sus. Alegeți „Setări”, apoi faceți clic pe „Cookie-uri și permisiuni ale site-ului”. Găsiți „Toate permisiunile” și alegeți „Notificări”, puteți alege notificarea aici sau alegeți să blocați toate notificările dezactivând „Întrebați înainte de a trimite”.

Ușor, nu? Sperăm că acest lucru le reamintește câtorva oameni să fie atenți la ceea ce fac clic – în special un reCAPTCHA cu aspect real aleatoriu – și să vă scutească de stres dacă trebuie să eliminați unul dintre aceste lucruri.

Va invit sa cititi si articolele de mai jos pe langa acestea care sunt cele mai recente

Lasa un comentariu