Puteți să vă dezactivați automat (temporar) istoricul de ascultare a muzicii Apple


Dacă mai multe persoane din gospodăria dvs. vă folosesc contul Apple Music, este posibil ca recomandările dvs. să fie toate încurcate. Deoarece algoritmii Apple Music folosesc istoricul dvs. de ascultare pentru a sugera muzica care v-ar putea plăcea, alte persoane vă pot „corupe” cu ușurință istoricul, aducând preferințele lor în contul dvs.

Până în acest moment, soluția Apple Music a fost să dezactiveze istoricul de ascultare pe fiecare dispozitiv. Pe iPhone sau iPad, mergeți la Setări > Muzică și dezactivați Utilizați Istoricul de ascultare, iar pe alte platforme, accesați setările din aplicație pentru Muzică sau Apple Music. Pentru HomePod, puteți folosi aplicația Home pentru a opri istoricul de ascultare.

Aceasta vine cu propriile sale probleme. Dacă dezactivați istoricul de ascultare, Apple Music oprește înregistrarea numărului de redare; recomandările sale se strecoară, deoarece nu are date la care să se refere; iar listele de redare de la sfârșitul anului Apple Music Replay sunt afectate. Va trebui să vă amintiți să reactivați istoricul de ascultare de fiecare dată, pentru a evita distrugerea acestor date. Nu este ideal.

Cum să dezactivați automat istoricul de ascultare Apple Music

Din fericire, există acum o modalitate de a automatiza acest proces. În iOS 17.2, aflat în prezent în testare beta, există o nouă caracteristică care vă permite să opriți înregistrarea istoricului de ascultare atunci când activați un anumit Focus. Mai bine încă, deoarece puteți configura un Focus să se declanșeze automat în funcție de o situație dată, puteți fi liniștit știind că istoricul de ascultare se va activa și dezactiva când doriți. Dacă cântați muzică clasică sau piese instrumentale pentru a adormi, dar nu doriți ca acestea să fie înregistrate în istoricul dvs. de ascultare, Sleep Focus se poate ocupa de asta.

După ce v-ați actualizat la iOS 17.2, puteți accesa Setări > Focalizareselectați orice Focus, derulați în jos și atingeți Adăugați filtru. Aici, alegeți Apple Music și dezactivați istoricul de ascultare. Odată ce modul Focus este activat, Apple Music nu își va aminti istoricul de ascultare. În momentul în care este dezactivat, serviciul va începe să urmărească melodiile pe care le redați din nou.

Va invit sa cititi si articolele de mai jos pe langa acestea care sunt cele mai recente

Lasa un comentariu